Mooi Hoogeveen

 

 

 

Sinds 1997 sta ik bij de gemeente Hoogeveen ingeschreven, maar gedurende de eerste periode was ik daar nauwelijks aanwezig vanwege mijn verblijf in het buitenland. Vanaf 2001 woon ik er eigenlijk permanent en sinds 2005 ben ik er veel aanwezig omdat ik niet meer actief werk.

Hoogeveen is voor een provincie plaats met een aantrekkelijke omgeving, een rustige plaats, waar je nog eens een café of restaurant kan bezoeken zonder erg lastig gevallen te worden. Sinds 1997 is het uitgangsleven van Hoogeveen sterk verbetert e n een voorbeeld daarvan is de omgeving rond de kruising van Hoofdstraat en Kerkstraat en het eerste gedeelte van de Kerkstraat. In de discussie omtrent het afsluiten van dat gedeelte van de Kerkstraat wil ik me niet mengen, maar de gemeente zou moeten overwegen om bijvoorbeeld in het weekend en na 6 uur ’s avonds afsluiting van die straat over te gaan.

Ik bezoek tamelijk frequent een aantal cafés, eetcafés en andere gelegenheden en wat betreft het eten steekt er één restaurant/eetcafé met kop en schouders boven uit wat betreft het eten en dat is het Koetshuis. Dat is nog niet zolang maar de kwaliteit van het voedsel en ook de creativiteit van de koks, Arnold en Arian, staan bij mij hoog in het vaandel. Ik ben in vele restaurants over de hele wereld en Nederland geweest en deze eetgelegenheid doet voor bijna geen enkel restaurant onder. Ik moet die jongens maar ook mijzelf daarvoor feliciteren.

Hopelijk komen er meer van dergelijke goede eetgelegenheden in Hoogeveen. Dan wordt mooi Hoogeveen echt mooi voor mij.

De meeste mensen denken bij mooi aan gebouwen, winkels en landschap, maar ik denk nog sterker aan gezellig, sfeer en lekker uit. Hoogeveen is daarom niet echt mooi voor de meeste mensen en ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen, ook al sinds de Mauritshof is afgebrand (zie verder) en het Glasmuseum is gesloten.

De gemeente doet er ook niet veel aan om zulke zaken weer snel op orde te krijgen, maar toch, ik woon hier graag.